Kokosové kostky bez mouky

Milujete sladké, ale držíte dietu a všechny dezerty si odpíráte? Nebo jste se rozhodli pro zdraví životní styl, který za žádných okolností nechcete porušit? Je jedno, zda spadáte do některé z těchto skupin, protože mlsat můžete zdravě a bez výčitek! Zkuste třeba dnešní recept na kokosové kostky, které jsou bez mouky. Uvidíte, že s nimi sklidíte úspěch a pochutnají si i vaše děti.

Ingredience (20 x ks)

Na těsto

Na polevu

Na posypání

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky rozmixujeme na co nejhladší mouku a smícháme se všemi ingrediencemi na těsto.
  2. Do formy (cca 21x21 cm) vložíme pečící papír a do něj vlijeme těsto, které rovnoměrně rozetřeme. Pečeme dozlatova 25-30 min při teplotě 180°C. Po upečení necháme těsto vychladnout a následně ho nakrájíme na malé kousky.
  3. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s kokosovým olejem a medem. Tuto směs nalijeme na upečený korpus - nebo ho do čokolády můžeme namáčet. Po tomto kroku ihned obalujeme v nastrouhaném kokosu. Kostky můžeme na chvilku dát do lednice, aby nám čokoláda rychleji ztuhla.

Nutriční hodnoty (1 x ks)

Energ. hodnota: 113.54 kcal | Protein: 2.16 g | Sacharidy: 12.76 g | z toho cukr: 6.87 g | Tuk: 5.40 g | z toho nas. MK: 3.45 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2862-kokosove-kostky-bez-mouky