Plátky vepřové kýty jsou snadné na přípravu a přitom skvěle chutnají po francouzské hořčici a rozmarýnu.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Plátky kýty si opláchneme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme francouzskou hořčicí.
V pánvi si rozehřejme sádlo a z obou stran zprudka opečeme, tak aby se nám hořčice nespálila. Poté zalijeme vodou a necháme dusit pod poklicí do měkka. Zhruba 40 minut.
Po změknutí masa přilijeme smetanu a přidáme rozmarýn. Vaříme do zhoustnutí.
Můžeme podávat s vařeným bramborem a zeleninou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 580.45 kcal |
Protein: 34.93 g |
Sacharidy: 3.62 g |
z toho cukr: 3.05 g |
Tuk: 48.08 g |
z toho nas. MK: 26.78 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2861-veprova-kyta-v-horcicne-omacce-s-rozmarynem