Vepřová kýta v hořčičné omáčce s rozmarýnem

Plátky vepřové kýty jsou snadné na přípravu a přitom skvěle chutnají po francouzské hořčici a rozmarýnu.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Plátky kýty si opláchneme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme francouzskou hořčicí.
  2. V pánvi si rozehřejme sádlo a z obou stran zprudka opečeme, tak aby se nám hořčice nespálila. Poté zalijeme vodou a necháme dusit pod poklicí do měkka. Zhruba 40 minut.
  3. Po změknutí masa přilijeme smetanu a přidáme rozmarýn. Vaříme do zhoustnutí.
  4. Můžeme podávat s vařeným bramborem a zeleninou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 580.45 kcal | Protein: 34.93 g | Sacharidy: 3.62 g | z toho cukr: 3.05 g | Tuk: 48.08 g | z toho nas. MK: 26.78 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2861-veprova-kyta-v-horcicne-omacce-s-rozmarynem