Hrušky pečené s Nivou a pekanovými ořechy

Hrušky jsou symbolem podzimu. Obsahují velké množství vody a vlákniny, mají močopudný a žlučopudný účinek. Dále čistí střeva a pomáhají také při žaludečních potížích. Zkuste netradiční kombinaci hrušek, ořechů, Nivy a medu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Hrušky opláchneme, rozpůlíme a vydlabeme jádřince. Naplníme rozdrobeným sýrem, posypeme nasekanými ořechy a tymiánem.
  2. Osolíme a opepřeme. Vložíme do pekáče a pečeme 20 minut v troubě na 180 °C.
  3. Vyndáme, zakápneme medem a podáváme jako předkrm nebo přílohu. Dobrou chuť!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 295.01 kcal | Protein: 8.10 g | Sacharidy: 30.97 g | z toho cukr: 26.02 g | Tuk: 14.65 g | z toho nas. MK: 6.34 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2860-hrusky-pecene-s-nivou-a-pekanovymi-orechy