Hrušky jsou symbolem podzimu. Obsahují velké množství vody a vlákniny, mají močopudný a žlučopudný účinek. Dále čistí střeva a pomáhají také při žaludečních potížích. Zkuste netradiční kombinaci hrušek, ořechů, Nivy a medu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Hrušky opláchneme, rozpůlíme a vydlabeme jádřince. Naplníme rozdrobeným sýrem, posypeme nasekanými ořechy a tymiánem.
Osolíme a opepřeme. Vložíme do pekáče a pečeme 20 minut v troubě na 180 °C.
Vyndáme, zakápneme medem a podáváme jako předkrm nebo přílohu. Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 295.01 kcal |
Protein: 8.10 g |
Sacharidy: 30.97 g |
z toho cukr: 26.02 g |
Tuk: 14.65 g |
z toho nas. MK: 6.34 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2860-hrusky-pecene-s-nivou-a-pekanovymi-orechy