Kapr na másle, česneku a bílém víně

Čerstvou rybu dělám nejraději na másle a bylinkách, aby tak vynikla její chuť a lehkost.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Porci kapra si osolíme opepříme a přidáme koření na ryby. Poté si rybu obalíme plátky slaniny.
  2. V pánvi si rozehřejeme máslo a vložíme rybu do pánve. Opékáme z obou stran zhruba 8 minut. Záleží jak velké podkovy ryby máte.
  3. Po opečení přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme ho opéct do zlatova. Potom přilijeme bílé víno a dusíme do měkka.
  4. Můžeme podávat s pečivem, zeleninou, bramborami a při podávání pokapat šťávou z citrónu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,462.42 kcal | Protein: 44.85 g | Sacharidy: 4.77 g | z toho cukr: 1.29 g | Tuk: 133.42 g | z toho nas. MK: 73.45 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2850-kapr-na-masle-cesneku-a-bilem-vine