Kapr na másle, česneku a bílém víně
Čerstvou rybu dělám nejraději na másle a bylinkách, aby tak vynikla její chuť a lehkost.
Ingredience (2 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Porci kapra si osolíme opepříme a přidáme koření na ryby. Poté si rybu obalíme plátky slaniny.
- V pánvi si rozehřejeme máslo a vložíme rybu do pánve. Opékáme z obou stran zhruba 8 minut. Záleží jak velké podkovy ryby máte.
- Po opečení přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme ho opéct do zlatova. Potom přilijeme bílé víno a dusíme do měkka.
- Můžeme podávat s pečivem, zeleninou, bramborami a při podávání pokapat šťávou z citrónu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,462.42 kcal |
Protein: 44.85 g |
Sacharidy: 4.77 g |
z toho cukr: 1.29 g |
Tuk: 133.42 g |
z toho nas. MK: 73.45 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2850-kapr-na-masle-cesneku-a-bilem-vine