Zapékané kotlety s paprikou

Jídla z jednoho hrnce jsou víc než oblíbená, stejně jako jídla z jednoho pekáče. Spousta chutí, minimum nádobí a krátký čas u plotny. Nelze jinak, než je zařadit na jídelníček častěji. Vyzkoušejte pomalu pečené kotlety s paprikou a bramborami.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Kotlety naklepeme mírně, osolíme a opepříme z obou stran. Vezmeme zapékací mísu či menší pekáč a na sádle rozehřejeme na kostičky nakrájenou cibuli.
  2. Kotlety na cibuli krátce orestujeme z obou stran a přidáme kmíny. Podlijeme vodou a dáme na 150 stupňů na 1 hodinu do trouby.
  3. Ke konci pečení si připravíme oškrábané brambory nakrájené na tenčí kolečka. Papriku nakrájíme na proužky.
  4. Po hodině pečení obrátíme maso, pokud je tam příliš vody tak část odlijte, maso nesmí plavat.
  5. Na plátky masa přidáme papriku a brambory, každé patro brambor osolíme a opepříme. Pečeme na 160 stupňů 40 minut. Vše se peče pod poklicí a mělo by být stále mírně podlité.
  6. Mléko a smetanu smícháme, přidáme rozšlehaná vejce, opět sůl a pepř a muškátový oříšek. Odklopíme, nalijeme do pekáče a pečeme dalších 20 až 30 minut.
  7. Vidličkou zkoušíme, jestli jsou brambory hotové, pokud ano, odklopíme víko a necháme krátce pod grilem zezlátnout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 790.28 kcal | Protein: 49.46 g | Sacharidy: 67.55 g | z toho cukr: 12.97 g | Tuk: 32.55 g | z toho nas. MK: 14.57 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2849-zapekane-kotlety-s-paprikou