Knedlík s vejcem a paprikou

Česká klasika a rychlá večeře. Jakmile zbývá knedlík od oběda je třeba jej chutně zpracovat. Klasický recept je vylepšený cibulí a paprikou.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Připravíme si dvě pánve. V obou rozehřejeme sádlo. V pánvi, kde budeme opékat knedlík je třeba rozehřát sádla větší množství.
  2. 5 kusů (plátků) knedlíků nakrájíme na kostičky. Množství se vleze na větší pánev.
  3. Na jedné pánvi opékáme do zlatova kousky knedlíku na druhé pánvi opékáme do zlatova cibuli nakrájenou na kostičky a papriku. Obojí stále mícháme.
  4. Rozšleháme vejce se smetanou a vegetou. Do opečeného knedlíku přidáme opečenou cibulku s paprikou. Promícháme.
  5. Zalijeme směsí vajec a krátce opečeme. Dochutíme solí a pepřem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 489.49 kcal | Protein: 20.91 g | Sacharidy: 46.16 g | z toho cukr: 7.73 g | Tuk: 23.35 g | z toho nas. MK: 11.18 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2845-knedlik-s-vejcem-a-paprikou