Knedlík s vejcem a paprikou
Česká klasika a rychlá večeře. Jakmile zbývá knedlík od oběda je třeba jej chutně zpracovat. Klasický recept je vylepšený cibulí a paprikou.
Ingredience (2 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Připravíme si dvě pánve. V obou rozehřejeme sádlo. V pánvi, kde budeme opékat knedlík je třeba rozehřát sádla větší množství.
- 5 kusů (plátků) knedlíků nakrájíme na kostičky. Množství se vleze na větší pánev.
- Na jedné pánvi opékáme do zlatova kousky knedlíku na druhé pánvi opékáme do zlatova cibuli nakrájenou na kostičky a papriku. Obojí stále mícháme.
- Rozšleháme vejce se smetanou a vegetou. Do opečeného knedlíku přidáme opečenou cibulku s paprikou. Promícháme.
- Zalijeme směsí vajec a krátce opečeme. Dochutíme solí a pepřem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 489.49 kcal |
Protein: 20.91 g |
Sacharidy: 46.16 g |
z toho cukr: 7.73 g |
Tuk: 23.35 g |
z toho nas. MK: 11.18 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2845-knedlik-s-vejcem-a-paprikou