Low carb celerová polévka
Celerová polévka patří mezi moje oblíbené. Polévka je zahuštěná máslovou dýní. Skvěle chutná po celeru a přitom je velmi jemná.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Nakrájíme si celer a cibuli na kostky. Můžou být klidně větší protože polévku budeme mixovat.
- V hrnci si rozehřejeme máslo a celer společně s cibulí na něm opečeme, přidáme kostky dýně, posypeme tymiánem a vše společně orestujeme.
- Zalijeme zeleninovým vývarem, přikryjeme poklicí a vaříme do změknutí.
- Po změknutí polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme smetanu, sůl, podle potřeby pepř.
- Při podávání do polévky vložíme nastrouhaný sýr a petrželku.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 402.01 kcal |
Protein: 13.71 g |
Sacharidy: 22.13 g |
z toho cukr: 12.38 g |
Tuk: 28.16 g |
z toho nas. MK: 17.61 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2844-low-carb-celerova-polevka