Low carb celerová polévka

Celerová polévka patří mezi moje oblíbené. Polévka je zahuštěná máslovou dýní. Skvěle chutná po celeru a přitom je velmi jemná.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nakrájíme si celer a cibuli na kostky. Můžou být klidně větší protože polévku budeme mixovat.
  2. V hrnci si rozehřejeme máslo a celer společně s cibulí na něm opečeme, přidáme kostky dýně, posypeme tymiánem a vše společně orestujeme.
  3. Zalijeme zeleninovým vývarem, přikryjeme poklicí a vaříme do změknutí.
  4. Po změknutí polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme smetanu, sůl, podle potřeby pepř.
  5. Při podávání do polévky vložíme nastrouhaný sýr a petrželku.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 402.01 kcal | Protein: 13.71 g | Sacharidy: 22.13 g | z toho cukr: 12.38 g | Tuk: 28.16 g | z toho nas. MK: 17.61 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2844-low-carb-celerova-polevka