Bramboračka s tymiánem a celozrnnou moukou

Chutná a hezky hustá polévka provoněná tymiánem, majoránkou a bobkovým listem. Namísto bílé mouky je zahuštěná žitnou celozrnnou moukou a zjemněná smetanou.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka.
  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo a máslo. Přidáme mouku a necháme lehce zhnědnout. Zalijeme vodou a důkladně promícháme. Vodu přidávejte postupně, hlídejte si hustotu polévky.
  3. Do základu přidáme brambory, mrkev, tymián a bobkový list. Ochutíme solí a pepřem. Vaříme do změknutí brambor a mrkve.
  4. Přidáme prolisovaný česnek a rozetřenou majoránku. Povaříme společně už jen krátce. Vypneme a vmícháme smetanu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 215.59 kcal | Protein: 3.78 g | Sacharidy: 26.52 g | z toho cukr: 2.67 g | Tuk: 9.33 g | z toho nas. MK: 5.20 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2843-bramboracka-s-tymianem-a-celozrnnou-moukou