Chutná a hezky hustá polévka provoněná tymiánem, majoránkou a bobkovým listem. Namísto bílé mouky je zahuštěná žitnou celozrnnou moukou a zjemněná smetanou.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka.
Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo a máslo. Přidáme mouku a necháme lehce zhnědnout. Zalijeme vodou a důkladně promícháme. Vodu přidávejte postupně, hlídejte si hustotu polévky.
Do základu přidáme brambory, mrkev, tymián a bobkový list. Ochutíme solí a pepřem. Vaříme do změknutí brambor a mrkve.
Přidáme prolisovaný česnek a rozetřenou majoránku. Povaříme společně už jen krátce. Vypneme a vmícháme smetanu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 215.59 kcal |
Protein: 3.78 g |
Sacharidy: 26.52 g |
z toho cukr: 2.67 g |
Tuk: 9.33 g |
z toho nas. MK: 5.20 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2843-bramboracka-s-tymianem-a-celozrnnou-moukou