Pikantní hermelínové housky

Chuťovka k víno nebo zajímavá snídaně či večeře. Se zeleninovým salátem chutnají zapékané housky skvostně. Vyzkoušejte je i jako občerstvení pro hosty.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Změklé máslo smícháme s prolisovaným česnekem, ostrým kečupem, směsí koření, solí a pepřem. Promačkáme důkladně vidličkou.
  2. Housky rozkrojíme na polovinu a natřeme směsí. Poklademe plátky hermelínu.
  3. Dáme zapéct do trouby na 200 stupňů. Pečeme asi 10 minut.
  4. Hotové sypeme nakrájenou čerstvou pažitkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 407.01 kcal | Protein: 15.04 g | Sacharidy: 30.12 g | z toho cukr: 5.79 g | Tuk: 25.73 g | z toho nas. MK: 15.35 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2840-pikantni-hermelinove-housky