Chuťovka k víno nebo zajímavá snídaně či večeře. Se zeleninovým salátem chutnají zapékané housky skvostně. Vyzkoušejte je i jako občerstvení pro hosty.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Změklé máslo smícháme s prolisovaným česnekem, ostrým kečupem, směsí koření, solí a pepřem. Promačkáme důkladně vidličkou.
Housky rozkrojíme na polovinu a natřeme směsí. Poklademe plátky hermelínu.
Dáme zapéct do trouby na 200 stupňů. Pečeme asi 10 minut.
Hotové sypeme nakrájenou čerstvou pažitkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 407.01 kcal |
Protein: 15.04 g |
Sacharidy: 30.12 g |
z toho cukr: 5.79 g |
Tuk: 25.73 g |
z toho nas. MK: 15.35 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2840-pikantni-hermelinove-housky