Krémové žampiony, kterým se říká také hnědé žampiony mají výraznou chuť a tvrdší strukturu. Někdo kloboučky před vařením loupe, ale já je nechávám tak, jak jsou, pouze opláchnu.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Na pánvi si rozehřejeme máslo a přidáme na větší plátky nakrájené žampiony. Restujeme asi 10 minut.
Cibulku si nakrájíme na půlkolečka a přidáme do pánve. Osolíme, opepříme a restujeme do zlatova.
Přidáme citronovou šťávu, kari koření a zalijeme smetanou. Vaříme do zhoustnutí.
V topinkovači si uděláme z toustů topinky. Na topinky pokládáme směs, ozdobíme plátkem citrónu a zeleninou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 307.17 kcal |
Protein: 4.23 g |
Sacharidy: 14.66 g |
z toho cukr: 2.24 g |
Tuk: 25.93 g |
z toho nas. MK: 16.33 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2834-tousty-s-kremovymi-zampiony