Tousty s krémovými žampiony

Krémové žampiony, kterým se říká také hnědé žampiony mají výraznou chuť a tvrdší strukturu. Někdo kloboučky před vařením loupe, ale já je nechávám tak, jak jsou, pouze opláchnu.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Na pánvi si rozehřejeme máslo a přidáme na větší plátky nakrájené žampiony. Restujeme asi 10 minut.
  2. Cibulku si nakrájíme na půlkolečka a přidáme do pánve. Osolíme, opepříme a restujeme do zlatova.
  3. Přidáme citronovou šťávu, kari koření a zalijeme smetanou. Vaříme do zhoustnutí.
  4. V topinkovači si uděláme z toustů topinky. Na topinky pokládáme směs, ozdobíme plátkem citrónu a zeleninou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 307.17 kcal | Protein: 4.23 g | Sacharidy: 14.66 g | z toho cukr: 2.24 g | Tuk: 25.93 g | z toho nas. MK: 16.33 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2834-tousty-s-kremovymi-zampiony