Pikantní smažené řízky z bedel
Bedly jsou houby, které můžeme najít v lese, i když žádné jiné houby nerostou. My budeme potřebovat pouze klobouky.
Ingredience (10 x porce)
-
-
-
-
Pikantní těstíčko
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Bedly si očistíme od nečistot z lesa a prohlídneme jestli jsou klobouky zdravé.
- Klobouky potřeme prolisovaným česnekem a chvíli necháme odpočinout.
- V misce si smícháme všechny ingredience na těstíčko a vytvoříme hladké těstíčko.
- Klobouky nejdříve namočíme do těstíčka a potom obalíme z obou stran ve strouhance.
- Na pánvi si rozehřejeme olej a klobouky smažíme z obou stran do zlatova 8-10 minut.
- Můžeme podávat s pečivem a nebo se zeleninou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 96.67 kcal |
Protein: 3.21 g |
Sacharidy: 13.63 g |
z toho cukr: 1.46 g |
Tuk: 2.88 g |
z toho nas. MK: 0.84 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2832-pikantni-smazene-rizky-z-bedel