Pikantní smažené řízky z bedel

Bedly jsou houby, které můžeme najít v lese, i když žádné jiné houby nerostou. My budeme potřebovat pouze klobouky.

Ingredience (10 x porce)

Pikantní těstíčko

Postup přípravy

  1. Bedly si očistíme od nečistot z lesa a prohlídneme jestli jsou klobouky zdravé.
  2. Klobouky potřeme prolisovaným česnekem a chvíli necháme odpočinout.
  3. V misce si smícháme všechny ingredience na těstíčko a vytvoříme hladké těstíčko.
  4. Klobouky nejdříve namočíme do těstíčka a potom obalíme z obou stran ve strouhance.
  5. Na pánvi si rozehřejeme olej a klobouky smažíme z obou stran do zlatova 8-10 minut.
  6. Můžeme podávat s pečivem a nebo se zeleninou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 96.67 kcal | Protein: 3.21 g | Sacharidy: 13.63 g | z toho cukr: 1.46 g | Tuk: 2.88 g | z toho nas. MK: 0.84 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2832-pikantni-smazene-rizky-z-bedel