Pomalu pečená krkovička je hezky měkká a šťavnatá. Provoněná je česnekem, majoránkou a rozmarýnem. Hodí se k ní bramborová příloha nebo rýže.
Ingredience (5 x porce)
Postup přípravy
Plátky masa velmi zlehka naklepeme. Posolíme a opepříme z obou stran. Ve velkém pekáči rozehřejeme sádlo a dáme restovat cibulku pokrájenou na drobné kousky.
Přidáme prolisovaný česnek a promícháme. Rychle přidáme plátky masa, aby se česnek nezačal připalovat.
Posypeme kmínem a rozmarýnem. V dlaních rozetřeme majoránku. Kořenění provádíme z obou stran.
Podlijeme vodou a dáme péci na 140 °C na 2,5 až 3 hodiny. Mezitím několikrát otočíme a doléváme vodu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 376.36 kcal |
Protein: 31.22 g |
Sacharidy: 8.16 g |
z toho cukr: 3.80 g |
Tuk: 23.88 g |
z toho nas. MK: 7.21 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2827-krkovice-s-cesnekem-majorankou-a-rozmarynem