Krkovice s česnekem, majoránkou a rozmarýnem

Pomalu pečená krkovička je hezky měkká a šťavnatá. Provoněná je česnekem, majoránkou a rozmarýnem. Hodí se k ní bramborová příloha nebo rýže.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Plátky masa velmi zlehka naklepeme. Posolíme a opepříme z obou stran. Ve velkém pekáči rozehřejeme sádlo a dáme restovat cibulku pokrájenou na drobné kousky.
  2. Přidáme prolisovaný česnek a promícháme. Rychle přidáme plátky masa, aby se česnek nezačal připalovat.
  3. Posypeme kmínem a rozmarýnem. V dlaních rozetřeme majoránku. Kořenění provádíme z obou stran.
  4. Podlijeme vodou a dáme péci na 140 °C na 2,5 až 3 hodiny. Mezitím několikrát otočíme a doléváme vodu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 376.36 kcal | Protein: 31.22 g | Sacharidy: 8.16 g | z toho cukr: 3.80 g | Tuk: 23.88 g | z toho nas. MK: 7.21 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2827-krkovice-s-cesnekem-majorankou-a-rozmarynem