Malinový chlebík

Velmi jednoduchá buchta provoněná malinovým pudinkem. Není třeba ji cukrovat po povrchu, ale hodí se k ní citrónová (perníková) poleva.

Ingredience (12 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce prošleháme s cukry a olejem. Důkladně šleháme tak dlouho, dokud jsou ve směsi krystalky cukru.
  2. V jiné míse smícháme vařechou mouku, prášek do pečiva a malinové pudinky.
  3. Postupně přimícháme ke směsi vajec, pokud bude příliš hustá, přidáme trochu vody. Záleží na velikosti vajec.
  4. Těsto naléváme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček, pečlivě rozetřeme od středu k okrajům.
  5. Pečeme na 180 °C asi 40 až 50 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 301.06 kcal | Protein: 4.87 g | Sacharidy: 49.24 g | z toho cukr: 31.00 g | Tuk: 9.63 g | z toho nas. MK: 1.59 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2825-malinovy-chlebik