Malinový chlebík
Velmi jednoduchá buchta provoněná malinovým pudinkem. Není třeba ji cukrovat po povrchu, ale hodí se k ní citrónová (perníková) poleva.
Ingredience (12 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Vejce prošleháme s cukry a olejem. Důkladně šleháme tak dlouho, dokud jsou ve směsi krystalky cukru.
- V jiné míse smícháme vařechou mouku, prášek do pečiva a malinové pudinky.
- Postupně přimícháme ke směsi vajec, pokud bude příliš hustá, přidáme trochu vody. Záleží na velikosti vajec.
- Těsto naléváme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček, pečlivě rozetřeme od středu k okrajům.
- Pečeme na 180 °C asi 40 až 50 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 301.06 kcal |
Protein: 4.87 g |
Sacharidy: 49.24 g |
z toho cukr: 31.00 g |
Tuk: 9.63 g |
z toho nas. MK: 1.59 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2825-malinovy-chlebik