Řezy z červené řepy s čokoládou

Už jste někde ochutnali sladký moučník z červené řepy? Ať už je odpověď jakákoliv, určitě vyzkoušejte čokoládové řezy s touto kořenovou zeleninou. Jsou vláčné, extra čokoládové a zdravé. Připravit si je můžete jednoduše doma.

Ingredience (20 x porce)

Těsto

Poleva

Postup přípravy

  1. Těsto: Řepu oloupejte a dejte vařit do osolené vody. Uvařenou řepu nastrouhejte na hrubo.
  2. Čokoládu nalámejte na čtverečky. Kousky čokolády vsypte do menšího hrnce a ten položte nad vodní lázeň. TIP: Vodní lázeň spočívá v tom, že do velkého hrnce dáte vařit vodu a až začne vřít, položíte nad ní menší hrnec. Ten by se ale neměl dotýkat dnem hladiny vody
  3. Poté, co se čokoláda ve vodní lázni rozpustí, přidejte k ní vaječnou pěnu. Vaječnou pěnu ušleháte z vajec a cukru. Jakmile smícháte čokoládu s vaječnou pěnu, můžete opatrně přimíchávat mouku, prášek do pečiva, sodu a kakao. Všechny suroviny propojte. Na konec zapracujte do těsta ještě nastrouhanou uvařenou řepu a kokosový olej.
  4. Těsto rozložte na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi hodinu na 180 °C. Záleží, jestli máte horkovzdušnou troubu, nebo ne. Vychladlý korpus pak ozdobte čokoládovou polevou.
  5. Poleva: Do menšího hrnce vložte na kousky nalámanou čokoládu, smetanu a cukr. Opět vytvořte vodní lázeň a nechte čokoládu rozpustit. Neustále míchejte. Poleva by měla být naprosto hladká. Těsně před tím, než polevu sundáte ze sporáku, vmíchejte ještě dvě lžíce alkoholu.
  6. Polevu nechte trochu zchladnout a pak nanášejte na řezy po celém jejich obvodu. Řezy můžete posypat oříšky, semínky, dobře zafungují i krystalky hrubozrnné soli. S tou ale opatrně.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 273.93 kcal | Protein: 4.07 g | Sacharidy: 28.65 g | z toho cukr: 17.32 g | Tuk: 14.95 g | z toho nas. MK: 10.23 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2823-rezy-z-cervene-repy-s-cokoladou