Česnekové řízky

Česká klasika v podobě smaženého řízku může být mnohem chutnější. Stačí si připravit jednoduchou pastu a nechat řízky chvíli marinovat.

Ingredience (2 x porce)

Na obalování

Postup přípravy

  1. Plátky krkovičky naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. V malé misce si smícháme prolisovaný česnek, oregano a kečup. Plátky natřeme z obou stran a uložíme do uzavíratelné misky do lednice.
  2. Necháme v lednici alespoň jednu hodinu, ale čím déle, tím lépe.
  3. Poté vytáhneme a společně s pastou obalíme v trojobalu.
  4. Smažíme na rozehřátém sádle dozlatova.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 402.89 kcal | Protein: 36.98 g | Sacharidy: 12.20 g | z toho cukr: 4.26 g | Tuk: 22.71 g | z toho nas. MK: 6.46 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2821-cesnekove-rizky