Krůtí kousky se zakysanou smetanou

Krůtí prsa mají pověst spíše suššího kousku. Proto je vhodné naložit je přes noc do marinády. Krůtí prsa budou šťavnatá a provoněná italskou směsí koření.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Krůtí prsa nakrájíme na drobné kousky. V uzavíratelné míse smícháme smetanu, kečup, olej, směs koření a prolisovaný česnek. Kousky promícháme se směsí a uzavřeme.
  2. Necháme 12 hodin naložené nebo i celý den. Občas promícháme.
  3. Rozehřejeme sádlo, dáme orestovat kousky a podlijeme vodou. Vody je třeba více. Přidáme sůl a dusíme 1,5 hodiny.
  4. Podáváme s kuskusem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 423.59 kcal | Protein: 1.79 g | Sacharidy: 11.14 g | z toho cukr: 8.11 g | Tuk: 42.32 g | z toho nas. MK: 11.99 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2820-kruti-kousky-se-zakysanou-smetanou