Krůtí prsa mají pověst spíše suššího kousku. Proto je vhodné naložit je přes noc do marinády. Krůtí prsa budou šťavnatá a provoněná italskou směsí koření.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Krůtí prsa nakrájíme na drobné kousky. V uzavíratelné míse smícháme smetanu, kečup, olej, směs koření a prolisovaný česnek. Kousky promícháme se směsí a uzavřeme.
Necháme 12 hodin naložené nebo i celý den. Občas promícháme.
Rozehřejeme sádlo, dáme orestovat kousky a podlijeme vodou. Vody je třeba více. Přidáme sůl a dusíme 1,5 hodiny.
Podáváme s kuskusem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 423.59 kcal |
Protein: 1.79 g |
Sacharidy: 11.14 g |
z toho cukr: 8.11 g |
Tuk: 42.32 g |
z toho nas. MK: 11.99 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2820-kruti-kousky-se-zakysanou-smetanou