Kotlety na mrkvi a pórku

Vepřové kotlety s příjemně nasládlou chutí jsou díky pomalému pečení velmi měkké. Kotlety se hodí k rýži, bramborové kaši nebo těstovinám.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kotlety osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli na kostičky.
  3. Ve větším pekáči rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli, pórek a mrkev. Mírně orestujeme. Přidáme plátky masa, okořeníme během restování z obou stran. Podlijeme vodou. Koření nasypeme i na pórek a mrkev.
  4. Dáme péct na 140 °C a pečeme 3 hodiny. Jednou otočíme a případně podlijeme vodou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 477.30 kcal | Protein: 53.53 g | Sacharidy: 14.91 g | z toho cukr: 6.39 g | Tuk: 21.78 g | z toho nas. MK: 7.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2812-kotlety-na-mrkvi-a-porku