Vepřové kotlety s příjemně nasládlou chutí jsou díky pomalému pečení velmi měkké. Kotlety se hodí k rýži, bramborové kaši nebo těstovinám.
Ingredience (4 x porce)
nebo
Postup přípravy
Kotlety osolíme a opepříme z obou stran.
Mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli na kostičky.
Ve větším pekáči rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli, pórek a mrkev. Mírně orestujeme. Přidáme plátky masa, okořeníme během restování z obou stran. Podlijeme vodou. Koření nasypeme i na pórek a mrkev.
Dáme péct na 140 °C a pečeme 3 hodiny. Jednou otočíme a případně podlijeme vodou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 477.30 kcal |
Protein: 53.53 g |
Sacharidy: 14.91 g |
z toho cukr: 6.39 g |
Tuk: 21.78 g |
z toho nas. MK: 7.06 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2812-kotlety-na-mrkvi-a-porku