Hovězí dušené na česneku a divokém koření s rýží

Milovníci česneku si u této hovězí dobroty jistě přijdou na své. A upíři nebudou mít šanci.

Ingredience (4 x porce)

příloha

Postup přípravy

  1. Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Očištěné hovězí maso připravené na nudličky vložíme k cibuli a česneku, osolíme a orestujeme. Přidáme koření, necháme rozvinout vůni a podlijeme červeným vínem. Víno necháme téměř vydusit.
  3. Podlijeme vývarem a dusíme až skoro doměkka.
  4. Vybereme koření a trochu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, ale jen mírně, abychom docílili spíše šťávy, ne omáčky. Kdo nechce, nemusí zahušťovat vůbec.
  5. Čtvrthodinku provaříme, mezitím se nám dokonale dodělá masíčko.
  6. Podáváme s rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 543.74 kcal | Protein: 42.38 g | Sacharidy: 68.02 g | z toho cukr: 1.24 g | Tuk: 9.55 g | z toho nas. MK: 3.78 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2811-hovezi-dusene-na-cesneku-a-divokem-koreni-s-ryzi