Milovníci česneku si u této hovězí dobroty jistě přijdou na své. A upíři nebudou mít šanci.
Ingredience (4 x porce)
příloha
Postup přípravy
Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
Očištěné hovězí maso připravené na nudličky vložíme k cibuli a česneku, osolíme a orestujeme. Přidáme koření, necháme rozvinout vůni a podlijeme červeným vínem. Víno necháme téměř vydusit.
Podlijeme vývarem a dusíme až skoro doměkka.
Vybereme koření a trochu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, ale jen mírně, abychom docílili spíše šťávy, ne omáčky. Kdo nechce, nemusí zahušťovat vůbec.
Čtvrthodinku provaříme, mezitím se nám dokonale dodělá masíčko.
Podáváme s rýží.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 551.24 kcal |
Protein: 43.41 g |
Sacharidy: 69.47 g |
z toho cukr: 1.92 g |
Tuk: 9.39 g |
z toho nas. MK: 3.69 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2811-hovezi-dusene-na-cesneku-a-divokem-koreni-s-ryzi