Pohankové lívance s tvarohovým přelivem
Lívance si můžete připravovat z různých druhů mouky, třeba i z pohankové, nebojte se toho.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
tvarohový přeliv
-
-
-
na ozdobu
-
-
-
-
Postup přípravy
- Vejce si rozšleháme s mlékem a cukrem, potom vmícháme mouku. Těsto necháme alespoň 10 minut odstát.
- Poté přidáme ve lžíci mouky rozmíchanou lžičku kypřícího prášku a na malém množství oleje smažíme lívanečky.
- Tvarohový přeliv si připravíme jednoduše z tvarohu, který si vyšleháme s mlékem a vanilkovým cukrem.
- Hotové lívanečky promažeme oříškovým máslem nebo tvarohem. Navrstvíme na sebe a zalijeme tvarohovým přelivem.
- Zdobíme ovocem, v tomto případě kousky broskví a borůvkami a datlovým sirupem či oříškovým máslem. Záleží na vaší chuti.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 426.89 kcal |
Protein: 17.39 g |
Sacharidy: 51.38 g |
z toho cukr: 42.51 g |
Tuk: 16.44 g |
z toho nas. MK: 4.30 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2807-pohankove-livance-s-tvarohovym-prelivem