Pohankové lívance s tvarohovým přelivem

Lívance si můžete připravovat z různých druhů mouky, třeba i z pohankové, nebojte se toho.

Ingredience (4 x porce)

tvarohový přeliv

na ozdobu

Postup přípravy

  1. Vejce si rozšleháme s mlékem a cukrem, potom vmícháme mouku. Těsto necháme alespoň 10 minut odstát.
  2. Poté přidáme ve lžíci mouky rozmíchanou lžičku kypřícího prášku a na malém množství oleje smažíme lívanečky.
  3. Tvarohový přeliv si připravíme jednoduše z tvarohu, který si vyšleháme s mlékem a vanilkovým cukrem.
  4. Hotové lívanečky promažeme oříškovým máslem nebo tvarohem. Navrstvíme na sebe a zalijeme tvarohovým přelivem.
  5. Zdobíme ovocem, v tomto případě kousky broskví a borůvkami a datlovým sirupem či oříškovým máslem. Záleží na vaší chuti.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 426.89 kcal | Protein: 17.39 g | Sacharidy: 51.38 g | z toho cukr: 42.51 g | Tuk: 16.44 g | z toho nas. MK: 4.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2807-pohankove-livance-s-tvarohovym-prelivem