Rizoto s cuketou a houbami

Trošku jiné „rizoto“ plné opečené cukety a čerstvých hub. Zachutná jako hlavní chod nebo jako atraktivní příloha k pečenému masu.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Houby očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Cuketu oškrábeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky.
  2. Přichystáme si rýži. Promícháme ji s vegetou, připravíme si hrnec. Rozehřejeme 2 lžíce sádla a přidáme rýží. Rychle restujeme, stále mícháme. Zalijeme vodou a dáme vařit pod pokličku.
  3. Na zbytku sádla orestujeme cibuli. Po chvíli přidáme cuketu a grilovací koření. Snížíme teplotu a restujeme asi 10 minut.
  4. Přidáme houby, promícháme a znovu restujeme asi 10 minut. Až bude cuketa a houby měkké, přidáme zeleninovou směs. Prohřejeme.
  5. Nakonec promícháme s rýží. Před servírováním dozdobíme strouhaným sýrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 358.93 kcal | Protein: 6.34 g | Sacharidy: 51.32 g | z toho cukr: 2.75 g | Tuk: 13.48 g | z toho nas. MK: 5.17 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2805-rizoto-s-cuketou-a-houbami