Vepřové soté na zelenině s rýží

Máte chuť na rychlé, lehké a v podstatě dietní jídlo? Uvařte si soté s rýží.

Ingredience (3 x porce)

příloha

Postup přípravy

  1. Vepřovou plec očistíme, odblaníme a nakrájíme na kosty či nudličky. Osolíme a naložíme alespoň na dvě hodiny do marinády z pepře, sladké papriky, sojové omáčky a kukuřičného škrobu.
  2. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme naložené maso, přidáme lžíci rajčatového protlaku, cukr a za stálého míchání ještě chvilku restujeme. Podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka. Poté přidáme na kostky nakrájenou cuketu a pokračujeme v mírném varu, dokud není maso měkké. Ke konci vsypeme zelenou cibulovou nať. Případně dosolíme.
  3. Podáváme s dušenou rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 511.75 kcal | Protein: 39.99 g | Sacharidy: 68.16 g | z toho cukr: 3.12 g | Tuk: 7.67 g | z toho nas. MK: 1.90 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2800-veprove-sote-na-zelenine-s-ryzi