Sušené maso

Sušené maso je velmi oblíbenou pochoutkou. Je to ideální svačinka na cesty, kde se zrovna nedá nic připravit a navíc je vhodná jak pro low carb stravování, tak i pro bezlepkové a nebo jen tak na mlsání.

Ingredience (10 x porce)

Marináda

Postup přípravy

  1. Hovězí maso si očistíme od blan a všeho, co se nám nelíbí. Můžete použít hovězí zadní, roštěnec, co máte rádi. Poté si maso vložíme na chvíli do mrazáku, aby nám trochu ztuhlo a dobře se nám krájelo.
  2. Připravíme si marinádu a to tak, že všechny ingredience smícháme dohromady.
  3. Vytáhneme si maso z mrazáku a krájíme na co nejtenčí plátky a vkládáme do marinády. Všechny kousky obalíme marinádou, naskládáme do misky, zakryjeme folií a zatížíme třeba kilem mouky a dáme do lednice uležet na 10 až 12 hodin.
  4. Po uležení maso skládáme na plata do sušičky tak, aby se kousky masa nedotýkaly.
  5. Zapneme sušičku a sušíme při teplotě 75°C asi 45 minut. Potom teplotu ztlumíme na 55°C a dosušujeme přibližně 9-12 hodin. Plata v sušičce mezi sebou přehazujeme, aby se nám maso sušilo rovnoměrně.
  6. Že je maso dobře usušené poznáme podle toho, že se dá plátek zlomit. Já měla nakrájené na tenko takže po 10 hodinách jsem měla hotovo.
  7. Necháme maso vychladnout, uložíme do skleněné dózy a dáme na tmavé místo.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 27.64 kcal | Protein: 20.12 g | Sacharidy: 4.26 g | z toho cukr: 1.04 g | Tuk: 19.72 g | z toho nas. MK: 0.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2797-susene-maso