Hvězdičky s pudinkem a ovocem

Zajímavý dezert z kynutého těsta s jednoduchým pudinkovým krémem. K dozdobení můžete použít čerstvé i kompotované ovoce.

Ingredience (20 x porce)

Krém

Ozdobení

Na potření

Postup přípravy

  1. Vlažné mléko rozmícháme s kvasnicemi ve větší misce. Míchejte metličkou ke kvasnicím se dostane víc vzduchu. Přidejte 1 lžíci cukru a 1 lžíci hladké mouky. Kvásek nechejte aspoň 10 minut odpočívat.
  2. Do mísy dejte změklé máslo, špetku soli, mouku a cukr. Přilejte kvásek a začněte vypracovávat těsto. Ručně nebo v robotu.
  3. Těsto by nemělo lepit. Pod utěrkou nechejte vykynout, jednou přemísit během kynutí.
  4. Hotové těsto rozválejte na tenkou placku. Vykrájejte čtverečky a vždy dva čtverečky dávejte přes sebe. Uprostřed udělejte důlek. Přikryjte utěrkou.
  5. Z mléka cukru a pudinku uvařte hustou kaši. Jde to trošku hůř, ale dá se to zvládnout. Do ještě teplého (ne horkého) pudinku vmíchejte máslo. Nechte vychladnout.
  6. Mezitím hvězdičky trochu nakynou. Doprostřed hvězdičky dejte pudink a meruňku. Okraje potřete rozšlehaným vejcem.
  7. Pečte na vymazaném plechu. Program horkovzduch, oba plechy najednou. Doba pečení je asi 20 až 30 minut. Peče se na 170°.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 127.44 kcal | Protein: 2.52 g | Sacharidy: 20.10 g | z toho cukr: 8.73 g | Tuk: 3.90 g | z toho nas. MK: 2.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2789-hvezdicky-s-pudinkem-a-ovocem