Ochutnejte vynikající jahodový koláč s kokosem a podmáslím. Koláč je nadýchaný a mizí ze stolu velmi rychle. Jahody jsou v koláči nejlepší čerstvé, ale využít můžete jakékoliv ovoce, které máte k dispozici.
Ingredience (12 x ks)
Postup přípravy
Připravíme si mísu, do ní nejprve smícháme suché ingredience, tedy mouku, kokos, škrob, vlašské ořechy, prášek do pečiva a vanilkový a třtinový cukr a promícháme.
Do směsi přimícháme podmáslí a vejce a rozpuštěné máslo a pečlivě promícháme.
Vymažeme si pekáč máslem a vysypeme strouhankou a těsto do pekáče nalijeme.
Jahody si očistíme, nakrájíme na půlky a vyskládáme na těsto.
Troubu si předehřejeme na 180 °C a necháme péct cca 45 min.
Poté vyndáme a můžeme podávat. Dobrou chuť.
Nutriční hodnoty (1 x ks)
Energ. hodnota: 457.36 kcal |
Protein: 8.36 g |
Sacharidy: 58.97 g |
z toho cukr: 27.34 g |
Tuk: 20.18 g |
z toho nas. MK: 11.33 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2787-jahodovy-kolac-s-kokosem