Dušená krkovice s rajčaty a cuketou

Pomalu dušená šťavnatá krkovice se sezónní zeleninou chutná nejlépe s těstovinami, ale můžete ji vyzkoušet i s rýží nebo zcela bez přílohy.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostičky. Cibuli na drobné kousky. Ve velkém hrnci se širokým dnem rozehřejeme sádlo a cibuli. Pokud je krkovice více prorostlá, můžeme dát sádla menší množství.
  2. Cibuli lehce orestujeme, přidáme krkovici a koření. Dobře promícháme a podlijeme vodou do 2/3.
  3. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu dusíme 1 hodinu. Kontrolujeme vodu. Po hodině přidáme na kostičky nakrájená rajčata a cuketu.
  4. Dusíme další hodinu. Podáváme s těstovinami a můžeme zdobit sýrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 385.51 kcal | Protein: 33.95 g | Sacharidy: 11.37 g | z toho cukr: 10.06 g | Tuk: 21.80 g | z toho nas. MK: 6.19 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2786-dusena-krkovice-s-rajcaty-a-cuketou