Pšeničná tortilla na cesty

Svačinky na cesty se po čase stávají poměrně nudné. Přitom stačí zaměnit běžné pečivo za tortillu a přidat salát. Výživná dobrota je na světě a zároveň zpracujete zbytky víkendové kuřecí pečeně.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso bez kostí a kůží si připravíme na misku. Rozložíme tortilly a do střední části rozdělíme kuřecí maso. Stejným způsobem přidáme krájená rajčata, salát a nakrájené plátky sýru.
  2. V jiné míse smícháme jogurt s kečupem a prolisovaným česnekem. Můžeme přidat sůl a gyros koření.
  3. Tortilly opatrně zavineme nebo poskládáme jako obálku. V polovině překrojíme pro snadnou konzumaci během cesty.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 370.33 kcal | Protein: 26.97 g | Sacharidy: 33.56 g | z toho cukr: 6.58 g | Tuk: 13.30 g | z toho nas. MK: 7.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2779-psenicna-tortilla-na-cesty