Kynutý hruškový závin

Jednoduše připravený kynutý závin, co vydrží dlouho vláčný. Náplň je vynikající díky kombinaci nasládlých hrušek a tvarohu.

Ingredience (20 x porce)

Náplň

Na potření

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme kvásek. Do větší misky dáme kvasnice, vlažné mléko, 2 lžíce cukru a 1 lžíce hladké mouky. Prošleháme metličkou. Necháme na teplém místě.
  2. Do jiné mísy dáme mouku, špetku soli a cukr. Promícháme. Přidáme změklé máslo.
  3. Přilijeme vykynutý kvásek a dobře vypracujeme v těsto. Necháme vykynout pod utěrkou, jednou přemísíme.
  4. Mezi kynutím nastrouháme hrušky a dobře je vymačkáme. Smícháme s tvarohem a cukrem. Necháme v lednici v uzavřené krabičce.
  5. Rozválíme těsto na pomoučeném válu a rozdělíme na dva díly. Z náplně znovu vymačkáme tekutinu a rozdělíme na těsto v tenké vrstvě. Nezajíždíme ke krajům.
  6. Posypeme skořicí. Nejprve zabalíme kratší strany poté svineme delší. Stiskneme konce a dáme na vymazaný plech.
  7. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 170 stupňů asi 30 až 40 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 149.48 kcal | Protein: 3.16 g | Sacharidy: 21.62 g | z toho cukr: 9.92 g | Tuk: 5.37 g | z toho nas. MK: 3.22 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2777-kynuty-hruskovy-zavin