Jednoduše připravený kynutý závin, co vydrží dlouho vláčný. Náplň je vynikající díky kombinaci nasládlých hrušek a tvarohu.
Ingredience (20 x porce)
Náplň
Na potření
Postup přípravy
Nejprve připravíme kvásek. Do větší misky dáme kvasnice, vlažné mléko, 2 lžíce cukru a 1 lžíce hladké mouky. Prošleháme metličkou. Necháme na teplém místě.
Do jiné mísy dáme mouku, špetku soli a cukr. Promícháme. Přidáme změklé máslo.
Přilijeme vykynutý kvásek a dobře vypracujeme v těsto. Necháme vykynout pod utěrkou, jednou přemísíme.
Mezi kynutím nastrouháme hrušky a dobře je vymačkáme. Smícháme s tvarohem a cukrem. Necháme v lednici v uzavřené krabičce.
Rozválíme těsto na pomoučeném válu a rozdělíme na dva díly. Z náplně znovu vymačkáme tekutinu a rozdělíme na těsto v tenké vrstvě. Nezajíždíme ke krajům.
Posypeme skořicí. Nejprve zabalíme kratší strany poté svineme delší. Stiskneme konce a dáme na vymazaný plech.
Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 170 stupňů asi 30 až 40 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 149.48 kcal |
Protein: 3.16 g |
Sacharidy: 21.62 g |
z toho cukr: 9.92 g |
Tuk: 5.37 g |
z toho nas. MK: 3.22 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2777-kynuty-hruskovy-zavin