Krkovice v jogurtové marinádě s hořčicí

Výborná marináda, kterou můžete použít jak na kuřecí, tak na různé druhy vepřového masa. Maso nechejte potopené přes noc (kuřecí) nebo 24 hodin vepřové. Posolte až těsně před pečením.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso naklepeme. Cibuli a česnek očistíme a lehce překrojíme.
  2. Vezmeme vysokou nádobu, dáme do ní jogurt, hořčici, cukr, kmín a pepř. Přidáme cibuli a česnek.
  3. Prošleháme tyčovým mixérem.
  4. Vlijeme na dno uzavíratelné nádoby, přidáme plátky krkovičky a marinádou zalijeme. Uzavřeme a necháme marinovat 24 hodin.
  5. Poté dáme bez marinády do pekáče, z obou stran posolíme. Pečeme na 160° asi 2,5 hodiny.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 454.63 kcal | Protein: 39.91 g | Sacharidy: 13.60 g | z toho cukr: 10.26 g | Tuk: 26.42 g | z toho nas. MK: 10.03 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2769-krkovice-v-jogurtove-marinade-s-horcici