Zapečená cuketa s rajčaty a parmazánem

Výborná kombinace bylinek a parmazánu udělá z pár ingrediencí vynikající pochoutku.

Milovníci sýrů mohou těsně před ztuhnutím vajíček zastrkat mezi zeleninu pár kousků mozzarelly, ovčího nebo kozího sýru.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Cuketu a rajčata opláchneme a osušíme. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka a rajčata na měsíčky. Parmazán nastrouháme najemno a smícháme s rozšlehanými vejci.
  2. Česnek a tymián nasekáme najemno a promícháme s lžičkou oregana a olivovým olejem. Polovinu bylinkového oleje vlijeme do zapékací formy.
  3. Cuketové plátky naskládáme zešikma do formy a rovnoměrně mezi ně zastrkáme měsíčky rajčat. Osolíme a opepříme. Přelijeme rozšlehanými vejci s parmazánem a zalijeme zbytkem bylinkového oleje. Pečeme dozlatova 35 – 40 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 429.16 kcal | Protein: 20.79 g | Sacharidy: 7.59 g | z toho cukr: 6.14 g | Tuk: 34.43 g | z toho nas. MK: 8.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2765-zapecena-cuketa-s-rajcaty-a-parmazanem