Výborná kombinace bylinek a parmazánu udělá z pár ingrediencí vynikající pochoutku.
Milovníci sýrů mohou těsně před ztuhnutím vajíček zastrkat mezi zeleninu pár kousků mozzarelly, ovčího nebo kozího sýru.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 °C. Cuketu a rajčata opláchneme a osušíme. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka a rajčata na měsíčky. Parmazán nastrouháme najemno a smícháme s rozšlehanými vejci.
Česnek a tymián nasekáme najemno a promícháme s lžičkou oregana a olivovým olejem. Polovinu bylinkového oleje vlijeme do zapékací formy.
Cuketové plátky naskládáme zešikma do formy a rovnoměrně mezi ně zastrkáme měsíčky rajčat. Osolíme a opepříme. Přelijeme rozšlehanými vejci s parmazánem a zalijeme zbytkem bylinkového oleje. Pečeme dozlatova 35 – 40 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 429.16 kcal |
Protein: 20.79 g |
Sacharidy: 7.59 g |
z toho cukr: 6.14 g |
Tuk: 34.43 g |
z toho nas. MK: 8.97 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2765-zapecena-cuketa-s-rajcaty-a-parmazanem