Hruškový kompot

Některé odrůdy hrušek bývají tvrdší, proto se skvěle hodí na kompot. Později je můžete servírovat k hlavnímu jídlu nebo použít pro přípravu závinů a koláčů.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Hrušky očistíme od jader, ale necháme se slupkou. Nakrájíme podélně na menší kousky.
  2. Vymyjeme a vysterilizujeme zavařovací sklenici i víčko.
  3. Celou skořici rozdrtíme ve hmoždíři. Na dno každé sklenice dáme asi 1 cm velký kousek skořice, jak je vidět na fotografii. Přidáme 2 kusy hřebíčku.
  4. Naplníme nakrájenými hruškami až po okraj. Nahoru nasypeme 2 lžíce cukru.
  5. Zalijeme zcela vařící vodou. Zavřeme víčkem a dobře utáhneme.
  6. Vezmeme zavařovací hrnec s vodou, přivedeme k teplotě 80°. Dáme sklenice s hruškovým kompotem a na 80° zavařujeme 20 minut.
  7. Poté vytáhneme a necháme 20 minut otočené na víčku. Pak otočíme a necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 125.76 kcal | Protein: 0.64 g | Sacharidy: 27.85 g | z toho cukr: 23.59 g | Tuk: 0.25 g | z toho nas. MK: 0.04 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2763-hruskovy-kompot