Rybí filé s brambory z jednoho hrnce

Rybí filé je krásně šťavnaté, pokud jej zapečete společně s rajčaty a žampióny. Když připojíte brambory se smetanou, máte výborný pokrm z jednoho hrnce pro celou rodinu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Větší zapékací mísu nebo pekáč vymažeme máslem a prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme na proužky a polovinu dáme na dno.
  2. Brambory nakrájíme na kolečka. Polovinu dáme na cibuli. Posypeme částí kmínu, solí, pepřem a částí grilovacího koření.
  3. Přidáme druhou polovinu cibule, druhou polovinu brambor. Sůl, pepř, kmín, grilovací koření.
  4. Zalijeme 2/3 smetany a dáme pod poklici péct na 30 až 40 minut.
  5. Mezitím nakrájíme rajčata a žampiony.
  6. Na brambory přidáme rybí filé, opět, sůl, pepř, drcený kmín a grilovací koření z obou stran. Na rybí filé dáme rajčata a žampiony. Posolíme.
  7. Zalijeme zbytkem smetany.
  8. Přiklopíme poklicí a dáme péct na 30 minut.
  9. Nakonec oklopíme a dáme strouhaný sýr, krátce zapečeme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,116.05 kcal | Protein: 48.14 g | Sacharidy: 111.76 g | z toho cukr: 14.83 g | Tuk: 49.00 g | z toho nas. MK: 30.72 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2761-rybi-file-s-brambory-z-jednoho-hrnce