Rybí filé je krásně šťavnaté, pokud jej zapečete společně s rajčaty a žampióny. Když připojíte brambory se smetanou, máte výborný pokrm z jednoho hrnce pro celou rodinu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Větší zapékací mísu nebo pekáč vymažeme máslem a prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme na proužky a polovinu dáme na dno.
Brambory nakrájíme na kolečka. Polovinu dáme na cibuli. Posypeme částí kmínu, solí, pepřem a částí grilovacího koření.
Přidáme druhou polovinu cibule, druhou polovinu brambor. Sůl, pepř, kmín, grilovací koření.
Zalijeme 2/3 smetany a dáme pod poklici péct na 30 až 40 minut.
Mezitím nakrájíme rajčata a žampiony.
Na brambory přidáme rybí filé, opět, sůl, pepř, drcený kmín a grilovací koření z obou stran. Na rybí filé dáme rajčata a žampiony. Posolíme.
Zalijeme zbytkem smetany.
Přiklopíme poklicí a dáme péct na 30 minut.
Nakonec oklopíme a dáme strouhaný sýr, krátce zapečeme a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,116.05 kcal |
Protein: 48.14 g |
Sacharidy: 111.76 g |
z toho cukr: 14.83 g |
Tuk: 49.00 g |
z toho nas. MK: 30.72 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2761-rybi-file-s-brambory-z-jednoho-hrnce