Hruškový kompot s citronem

Kompoty jsou ideálním způsobem, jak zakonzervovat ovoce, které nestihneme sníst. Nyní přichází sezóna hrušek a kompot z nich patří k opravdovým lahůdkám. Připravte si ho doma.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na půlky nebo na kousky.
  2. V hrnci dáme vařit vodu. Jakmile začne voda vřít, vložíme do ní hrušky, minutku povaříme a vytáhneme z hrnce ven. Ovoce tak pěkně změkne.
  3. Do teplé vody přidáme koření, cukr, citronovou šťávu a jeho kůru (pouze žlutá část, citrusy nesmí být chemicky ošetřeny) a vaříme asi 20 minut.
  4. Do zavařovací sklenice dáme hrušky a zalijeme je cukernatým roztokem s kořením.
  5. Poté sklenice ještě sterilujeme, aby se nám kompot nezkazil. To můžeme udělat buď v hrnci s vodou nebo v myčce.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 390.63 kcal | Protein: 1.13 g | Sacharidy: 94.20 g | z toho cukr: 87.28 g | Tuk: 0.42 g | z toho nas. MK: 0.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2760-hruskovy-kompot-s-citronem