Hovězí závitky se šunkou a olivou

Hovězí maso vyžaduje delší přípravu, ale za čas navíc vás odmění výbornou chutí. Připravte si pikantní závitky s rýží nebo bramborovou přílohou.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájíme na co nejtenčí plátky. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou.
  2. Vnitřní stranu potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí.
  3. Poklademe plátky šunky a olivami. Větší olivy překrojte, menší můžete nechat celé.
  4. Závitek zabalíme a zamotáme nití.
  5. Na sádle rozehřejeme na drobno nakrájené cibule, orestujeme závitky.
  6. Zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř a sladkou papriku a snížíme teplotu na pomalé dušení. Dusíme 3 až 4 hodiny, podle tloušťky závitků.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 419.31 kcal | Protein: 35.46 g | Sacharidy: 6.69 g | z toho cukr: 2.38 g | Tuk: 27.52 g | z toho nas. MK: 14.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2752-hovezi-zavitky-se-sunkou-a-olivou