Hovězí závitky se šunkou a olivou
Hovězí maso vyžaduje delší přípravu, ale za čas navíc vás odmění výbornou chutí. Připravte si pikantní závitky s rýží nebo bramborovou přílohou.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Hovězí maso nakrájíme na co nejtenčí plátky. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou.
- Vnitřní stranu potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí.
- Poklademe plátky šunky a olivami. Větší olivy překrojte, menší můžete nechat celé.
- Závitek zabalíme a zamotáme nití.
- Na sádle rozehřejeme na drobno nakrájené cibule, orestujeme závitky.
- Zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř a sladkou papriku a snížíme teplotu na pomalé dušení. Dusíme 3 až 4 hodiny, podle tloušťky závitků.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 419.31 kcal |
Protein: 35.46 g |
Sacharidy: 6.69 g |
z toho cukr: 2.38 g |
Tuk: 27.52 g |
z toho nas. MK: 14.02 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2752-hovezi-zavitky-se-sunkou-a-olivou