Šťavnaté a pomalu dušené hovězí maso, které se výborně hodí k těstovinám. S rajčaty a houbami není nutné zahuštění moukou, a přesto získáte omáčku výrazné chuti.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na plátky nebo na nudličky. Posypeme částí grilovacího koření.
Cibuli nakrájíme na proužky a dáme restovat na sádlo. Jakmile zezlátne, přidáme hovězí maso. Necháme rychle zhnědnout, otočíme a podlijeme vodou do 2/3.
Snížíme teplotu a dusíme pod poklicí, průběžně kontrolujeme a doléváme vodu. Přidáme zbytek grilovacího koření, můžeme i sůl a pepř, záleží na typu směsi.
Na poslední hodinu vmícháme nakrájená rajčata, bazalku a žampiony. Podáváme s těstovinami.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 352.46 kcal |
Protein: 35.27 g |
Sacharidy: 10.87 g |
z toho cukr: 7.95 g |
Tuk: 17.99 g |
z toho nas. MK: 10.56 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2751-hovezi-platky-na-houbach-a-rajcatech