Hovězí plátky na houbách a rajčatech

Šťavnaté a pomalu dušené hovězí maso, které se výborně hodí k těstovinám. S rajčaty a houbami není nutné zahuštění moukou, a přesto získáte omáčku výrazné chuti.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky nebo na nudličky. Posypeme částí grilovacího koření.
  2. Cibuli nakrájíme na proužky a dáme restovat na sádlo. Jakmile zezlátne, přidáme hovězí maso. Necháme rychle zhnědnout, otočíme a podlijeme vodou do 2/3.
  3. Snížíme teplotu a dusíme pod poklicí, průběžně kontrolujeme a doléváme vodu. Přidáme zbytek grilovacího koření, můžeme i sůl a pepř, záleží na typu směsi.
  4. Na poslední hodinu vmícháme nakrájená rajčata, bazalku a žampiony. Podáváme s těstovinami.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 352.46 kcal | Protein: 35.27 g | Sacharidy: 10.87 g | z toho cukr: 7.95 g | Tuk: 17.99 g | z toho nas. MK: 10.56 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2751-hovezi-platky-na-houbach-a-rajcatech