Lívance z kokosové mouky (low carb)

Naše rána si zaslouží plnohodnotný start. Není nikoho, kdo by odmítnul porci vydatných lívanců. A jelikož ne všichni vítají klasické palačinky, které obsahují bílou mouku, můžeme náš recept upravit a zvolit alternativu zdravější a lehčí dobroty. Co takhle lívance z kokosové mouky?

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Do mísy rozklepneme dvě celá vejce, přidáme tučný jogurt nebo jinou, námi vybranou variantu, špetku kypřícího prášku, a pokud chceme, směs osladíme.
  2. Dále nasypeme uvedené množství kokosové mouky. Kokosová mouka velice dobře absorbuje tekutiny a celou směs pěkně spojí.
  3. Rozehřejeme pánev s olejem a tvoříme malé lívance. Smažení kontrolujeme, aby se nám lívance nespálily.
  4. Hotové lívance společně s tvarohem vrstvíme do pěkného „komínu“ a přidáme ovoce. Výbornou kombinací s lívanci jsou ostružiny, maliny, rybíz nebo borůvky. Pro mlsné jazýčky můžeme pokapat i oblíbeným ořechovým máslem. Taková snídaně vám zpestří nejen vaše ráno, ale zasytí na celé dopoledne.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 536.53 kcal | Protein: 50.57 g | Sacharidy: 18.11 g | z toho cukr: 17.16 g | Tuk: 28.59 g | z toho nas. MK: 13.92 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2741-livance-z-kokosove-mouky-low-carb