Low carb pizza

Low carb. V současné době velmi populární stravování, kdy vyřazujeme maximální množství sacharidů ze svého jídelníčku. Naše strava je na základě tohoto stravování bohatá na bílkoviny a tuky. Ale co dělat, když dostaneme chuť na naši oblíbenou pizzu. Naše chuťové buňky volají po rozteklém sýru a vůně šunky nedá spát našim čichovým smyslům. Problémem je, co se základem, který je v podobě klasického těsta se spoustou bílé mouky. Tedy plný sacharidů. Jak zaměnit bílou mouku, která nás maximálně nafoukne za lehčí, low carb verzi? Lze to vyřešit. Pochutnáme si a naše low carb stravování nebude ohroženo.

Na pizzu zvolíme ingredience dle naší chuti: šunku, salám, různé druhy sýrů v podobě eidamu, goudy, mozzarelly, nivy aj. V low carb je povolený určitý výběr tzv. zelené zeleniny. Volíme cuketu, papriku, olivy, špenát. V případě méně přísnějšího režimu můžeme zvolit čerstvá rajčata, která v low carb stravování povolena nejsou.

Ingredience (2 x porce)

Těsto

Na pizzu

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme troubu na 170º C. Připravíme si plech a vyložíme jej pečícím papírem. Do mísy nasypeme lněnou mouku. Mouku lze zakoupit ve zdravé výživě či objednat na e-shopech se zdravými produkty. Smícháme ji s vejci, nastrouhanou mozzarellou a mírně osolíme. Vše důkladně spojíme, a pokud se nám zdá, že je těsto příliš řídké, přidáváme lněnou mouku. Naopak, pokud nám těsto přijde příliš husté až tuhé, můžeme přidat vodu. Lněná mouka veškeré tekutiny poměrně dobře absorbuje.
  2. Těsto dáme na pečící papír a prsty vytvoříme kruhový tvar. Snažme se, aby těsto nebylo příliš vysoké. Jakmile máme vytvořený kruh, vložíme jej do trouby a necháme cca 10 minut péct.
  3. Pizzu po této době vytáhneme a doplníme o námi vybrané suroviny (šunka, sýr, zelenina atd.). Posypeme oreganem a vložíme do trouby na dalších 15 – 20 minut. Sledujme, jak nám pizza krásně zlátne a pak už je jenom naše. :)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 345.17 kcal | Protein: 32.94 g | Sacharidy: 5.86 g | z toho cukr: 2.81 g | Tuk: 18.45 g | z toho nas. MK: 8.42 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2740-low-carb-pizza