Low carb. V současné době velmi populární stravování, kdy vyřazujeme maximální množství sacharidů ze svého jídelníčku. Naše strava je na základě tohoto stravování bohatá na bílkoviny a tuky. Ale co dělat, když dostaneme chuť na naši oblíbenou pizzu. Naše chuťové buňky volají po rozteklém sýru a vůně šunky nedá spát našim čichovým smyslům. Problémem je, co se základem, který je v podobě klasického těsta se spoustou bílé mouky. Tedy plný sacharidů. Jak zaměnit bílou mouku, která nás maximálně nafoukne za lehčí, low carb verzi? Lze to vyřešit. Pochutnáme si a naše low carb stravování nebude ohroženo.
Na pizzu zvolíme ingredience dle naší chuti: šunku, salám, různé druhy sýrů v podobě eidamu, goudy, mozzarelly, nivy aj. V low carb je povolený určitý výběr tzv. zelené zeleniny. Volíme cuketu, papriku, olivy, špenát. V případě méně přísnějšího režimu můžeme zvolit čerstvá rajčata, která v low carb stravování povolena nejsou.
Energ. hodnota: 345.17 kcal | Protein: 32.94 g | Sacharidy: 5.86 g | z toho cukr: 2.81 g | Tuk: 18.45 g | z toho nas. MK: 8.42 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2740-low-carb-pizza