Konjakové těstoviny s tuňákem a zeleninou

V dnešní době plné diet, kdy řešíme zdravé stravování, chceme, aby nás strava dostatečně zasytila, a zároveň jsme po ni příliš nepřibrali. V případě příloh se vždy nabízí otázka, kterou zvolit, aby náš denní poměr bílkovin, sacharidů a tuku byl vyvážený. Výbornou alternativou jsou takzvané konjakové těstoviny. Konjakové těstoviny mají nula procent tuku, nula procent cukru a téměř žádné kalorie. Tzv. glukomanan, který tyto těstoviny obsahují, v žaludku zvětší svůj objem, a my tak máme pocit, že jsme dostatečně sytí. Tím logicky dochází k redukci velikosti porce a následnému zachovávání váhy nebo hubnutí. A i přesto, že milujeme všechny ty klasické italské těstoviny, nudle a špagety, zkusme je vyměnit za těstoviny z konjaku.

Jaké další přednosti mají konjakové těstoviny?

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Pokud zvolíme mraženou zeleninu v podobě čínské zeleniny, rozehřejeme pánev s kapkou olivového oleje a zeleninu mírně osolíme, důkladně prohřejeme a orestujeme.
  2. Mezitím spaříme konjakové těstoviny anebo je můžeme cca 3 minuty povařit. Těstoviny scedíme a přidáme do pánve se zeleninou.
  3. Vše promícháme a společně orestujeme. Hotový pokrm dáme na talíř a doplníme o tuňák. Rychlé, co myslíte? A zdravé, to každopádně!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 286.71 kcal | Protein: 30.07 g | Sacharidy: 6.00 g | z toho cukr: 0.00 g | Tuk: 14.47 g | z toho nas. MK: 2.13 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2739-konjakove-testoviny-s-tunakem-a-zeleninou