Hovězí koule v rajčatové omáčce se soba nudlemi

Soba nudle nemají nic společného se sobem.:) Soba určitě jíst nebudeme. Zato se pustíme do přípravy výborného oběda a tím jsou hovězí koule v rajčatové omáčce právě se zmíněnými soba nudlemi. Soba je japonský výraz pro pohanku, a tudíž soba nudle jsou vyrobené z pohankové mouky. Mají světle hnědou barvu a příjemnou oříškovou chuť. Tato alternativa těstovin je nejen změnou pro naše klasické těstoviny plné sacharidů, ale zároveň je zdravější a odlehčenou verzí.

Ingredience (4 x porce)

Na ozdobení

Postup přípravy

  1. Hovězí mleté maso vložíme do větší mísy. Cibuli nakrájíme na jemno a orestujeme na pánvi s trochou olivového oleje. Jakmile je cibule hotová, přidáme ji do mletého masa. Ochutíme dle libosti majoránkou nebo oregánem. Přidáme sůl a pepř. Pečlivě maso promícháme, aby se všechny ingredience propojily.
  2. Z hotové masové směsi vytvoříme koule velikosti pingpongového míčku. Koule orestujeme ze všech stran na pánvi s olivovým olejem do hněda. Jakmile budou hotové, přidáme konzervu nakrájených rajčat a klasická čerstvá rajčata, které jsme si předem nakrájeli na malé kousky. Omáčku můžeme rovněž dochutit majoránkou nebo oregánem. Vše necháváme důkladně prohřát a mezitím se nám již vaří osolená voda na soba nudle. Výhodou soba nudlí je, že se vaří jen pár minut. Nudle scedíme a dáme na talíř.
  3. Hotové hovězí koule vyskládáme na nudle a zalijeme rajčatovou omáčkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 511.47 kcal | Protein: 39.20 g | Sacharidy: 65.25 g | z toho cukr: 7.49 g | Tuk: 12.34 g | z toho nas. MK: 6.86 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2738-hovezi-koule-v-rajcatove-omacce-se-soba-nudlemi