Muffincake s malinovým přelivem a ořechovým máslem

Představuji vám „mňamku“ z řady lehkých, bezvýčitkových receptů. Dnes byla snídaně obzvlášť vydařená a zítra může být i ta vaše. Napříč sociálními sítěmi určitě znáte tzv. Mugcake. Mugcake z toho důvodu, protože je připravován v hrnečku v mikrovlnné troubě. Já, jelikož nedisponuji mikrovlnkou a u nás doma využíváme klasickou a parní troubu, jsem zvolila silikonové formičky na Muffiny.

Ingredience (4 x ks)

Postup přípravy

  1. V misce promícháme kokosovou mouku s práškem do pečiva, přidáme vejce a jogurt. Vše pečlivě smícháme. Vytvoří se tekutá směs připomínající těsto na palačinky.
  2. Nalijeme do formiček na muffiny. Těsto se pečením zvedne, tak jej naléváme asi do ¾ formičky, aby těsto nepřeteklo. Výše uvedené množství odpovídá 4 kouskům.
  3. Vložíme do trouby na 170º C a pečeme cca 20 minut. Jakmile začnou zlátnout na povrchu, máme hotovo.
  4. Muffincake přelijeme malinovým přelivem a to tak, že smícháme bílý jogurt s malinami a můžeme osladit trochou erythritolu. Pro mlsné jazýčky můžeme pokapat ořechovým máslem. Po ránu je to ideální snídaně pro sladkožrouty.

Nutriční hodnoty (1 x ks)

Energ. hodnota: 60.09 kcal | Protein: 4.41 g | Sacharidy: 2.74 g | z toho cukr: 2.39 g | Tuk: 3.08 g | z toho nas. MK: 1.40 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2737-muffincake-s-malinovym-prelivem-a-orechovym-maslem