KešuKaše s ovocem

Mám pro vás zdravější verzi a náhradu za naši v dětství oblíbenou krupicovou kaši. Nepoznáte rozdíl!

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Než půjdete spát, namočte kešu do vody se špetkou soli a nechte přes noc v misce. Oříšky změknou a půjdou lépe rozmixovat.
  2. Ráno pak kešu slijte a propláchněte je čerstvou vodou. Dejte do mixéru a důkladně je rozmixujte dohladka s kokosovým nebo klasickým mlékem.
  3. Jakmile bude směs hladká, přelijte ji do kastrolku a za stálého míchání ji přiveďte k varu. Až projde varem, začne pomalu houstnout. Hotovou KešuKaši můžete trochu dosladit, například medem či erythritolem. Kešu jsou přirozeně nasládlé, takže není nutné je doslazovat.
  4. Kaši ozdobte ovocem, posypte skořicí či hořkým kakaem. Také je dobrá s kostečkou hořké čokolády anebo se lžící oříškového másla.
  5. Budete se olizovat. :)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 711.90 kcal | Protein: 11.91 g | Sacharidy: 25.72 g | z toho cukr: 17.30 g | Tuk: 65.22 g | z toho nas. MK: 45.39 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2735-kesukase-s-ovocem