Zapečené brambory s tofu

Zapečené brambory s tofu ocení především vegetariáni. V případě, že sýr goudu nahradíte veganským sýrem, pak je tento recept vhodný také pro vegany. Příprava není složitá a koření dodá jídlu jedinečnou chuť.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme brambory, oloupeme je a necháme je vařit jen polovinu času, než jste zvyklí. Brambory po uvaření dáme do zapékací mísy a posypeme kořením (směs na brambory, tymián, sůl, paprika).
  2. Poté si nakrájíme najemno cibulku a na pánvi si rozpálíme olej. Cibulku necháme zesklovatět a přidáme na kostky nakrájené tofu.
  3. Jakmile má tofu kůrčičku, připravenou směs promícháme s bramborami.
  4. Rozpálíme troubu na 180 °C a než se trouba rozehřeje nastrouháme si sýr.
  5. Sýrem posypeme brambory se směsí a dáme do trouby zapéct na 20 min. Poté vyndáme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,099.16 kcal | Protein: 59.40 g | Sacharidy: 105.65 g | z toho cukr: 9.95 g | Tuk: 43.63 g | z toho nas. MK: 22.81 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2733-zapecene-brambory-s-tofu