Zapečené brambory s tofu ocení především vegetariáni. V případě, že sýr goudu nahradíte veganským sýrem, pak je tento recept vhodný také pro vegany. Příprava není složitá a koření dodá jídlu jedinečnou chuť.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Nejprve si připravíme brambory, oloupeme je a necháme je vařit jen polovinu času, než jste zvyklí. Brambory po uvaření dáme do zapékací mísy a posypeme kořením (směs na brambory, tymián, sůl, paprika).
Poté si nakrájíme najemno cibulku a na pánvi si rozpálíme olej. Cibulku necháme zesklovatět a přidáme na kostky nakrájené tofu.
Jakmile má tofu kůrčičku, připravenou směs promícháme s bramborami.
Rozpálíme troubu na 180 °C a než se trouba rozehřeje nastrouháme si sýr.
Sýrem posypeme brambory se směsí a dáme do trouby zapéct na 20 min. Poté vyndáme a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,099.16 kcal |
Protein: 59.40 g |
Sacharidy: 105.65 g |
z toho cukr: 9.95 g |
Tuk: 43.63 g |
z toho nas. MK: 22.81 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2733-zapecene-brambory-s-tofu