Cizrnová pomazánka se šunkou

Nadýchaná pomazánka s vydatnou luštěninou. Výborná jako večeře i na chuťovky. Nezapomeňte na dlouhé šlehání.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Cizrnu namočíme přes noc nebo na celý den do vody. Následně uvaříme se solí do změknutí. Scedíme a necháme vychladnout.
  2. Tyčovým mixérem smícháme s ostatními ingrediencemi, kromě šunky. Je třeba dlouhého šlehání, pomazánka bude krásně nadýchaná.
  3. Vařechou vmícháme na kostičky nakrájenou šunku. Můžeme dosolit a připepřit, ale obvykle to není třeba. Dáme vychladit a mažeme na pečivo.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 77.27 kcal | Protein: 2.96 g | Sacharidy: 2.91 g | z toho cukr: 0.87 g | Tuk: 5.81 g | z toho nas. MK: 3.32 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2731-cizrnova-pomazanka-se-sunkou