Na první pohled nudné rybí filety můžete proměnit v lákavou dobrotu. Stačí přidat zeleninu, smetanu a šunku. Podávat můžete s bramborovou přílohou nebo pečivem.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Připravíme zapékací mísu s poklicí. Změklé máslo promícháme s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a 1 lžičkou drceného kmínu. Pastou dobře vymažeme zapékací mísu, část směsi zůstane na dně.
Položíme filety, zakápneme citrónovou šťávou, z obou stran osolíme a opepříme. Ochutíme kmínem. Přidáme hrášek a kukuřici, na kolečka nakrájená cherry rajčata. Znovu osolíme a opepříme.
Šunku nakrájíme na nudličky a posypeme směs, šunku můžete nechat i jako plátky. Podlijeme smetanou a pod poklicí pečeme na 170 ° asi 40 minut.
Poté sundáme poklici, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéci pod gril do zezlátnutí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 778.12 kcal |
Protein: 55.27 g |
Sacharidy: 15.27 g |
z toho cukr: 8.75 g |
Tuk: 55.45 g |
z toho nas. MK: 34.07 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2730-zapekane-rybi-file-se-sunkou-a-smetanou