Zapékané rybí filé se šunkou a smetanou

Na první pohled nudné rybí filety můžete proměnit v lákavou dobrotu. Stačí přidat zeleninu, smetanu a šunku. Podávat můžete s bramborovou přílohou nebo pečivem.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Připravíme zapékací mísu s poklicí. Změklé máslo promícháme s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a 1 lžičkou drceného kmínu. Pastou dobře vymažeme zapékací mísu, část směsi zůstane na dně.
  2. Položíme filety, zakápneme citrónovou šťávou, z obou stran osolíme a opepříme. Ochutíme kmínem. Přidáme hrášek a kukuřici, na kolečka nakrájená cherry rajčata. Znovu osolíme a opepříme.
  3. Šunku nakrájíme na nudličky a posypeme směs, šunku můžete nechat i jako plátky. Podlijeme smetanou a pod poklicí pečeme na 170 ° asi 40 minut.
  4. Poté sundáme poklici, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéci pod gril do zezlátnutí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 778.12 kcal | Protein: 55.27 g | Sacharidy: 15.27 g | z toho cukr: 8.75 g | Tuk: 55.45 g | z toho nas. MK: 34.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2730-zapekane-rybi-file-se-sunkou-a-smetanou