Grilovaný kuřecí steak v javorovém sirupu se zeleninovým salátem

Steak je marinovaný v pikantní marinádě s javorovým sirupem. Pro milovníky ostro-sladké chuti masa tento recept doporučuji. Budete mile překvapení chutí a křehkostí masa.

Ingredience (2 x porce)

Marináda

Salát

Postup přípravy

  1. V misce si připravíme marinádu a to tak, že všechny ingredience smícháme dohromady. Chilli papričku si nakrájíme na menší kousky a přidáme do marinády.
  2. Dobře omyté kuřecí steaky si namočíme do marinády a necháme nejlépe 1 den odležet v lednici.
  3. Než se nám rozpálí gril připravíme si zeleninový salát. Všechnu zeleninu si překrájíme na kousky, osolíme, opepříme, polijeme olivovým oleje, balzamikem a promícháme.
  4. Kuřecí steaky klademe na rozpálený gril a grilujeme z každé strany zhruba 6 minut. Po ogrilování necháme chvíli odpočinout zhruba 2 minuty a můžeme podávat společně se zeleninovým salátem, pečivem, domácí majonézou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 818.61 kcal | Protein: 37.56 g | Sacharidy: 27.75 g | z toho cukr: 23.48 g | Tuk: 60.32 g | z toho nas. MK: 12.11 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2729-grilovany-kureci-steak-v-javorovem-sirupu-se-zeleninovym-salatem