Grilovaný kuřecí steak v javorovém sirupu se zeleninovým salátem
Steak je marinovaný v pikantní marinádě s javorovým sirupem. Pro milovníky ostro-sladké chuti masa tento recept doporučuji. Budete mile překvapení chutí a křehkostí masa.
Ingredience (2 x porce)
Marináda
Salát
Postup přípravy
V misce si připravíme marinádu a to tak, že všechny ingredience smícháme dohromady. Chilli papričku si nakrájíme na menší kousky a přidáme do marinády.
Dobře omyté kuřecí steaky si namočíme do marinády a necháme nejlépe 1 den odležet v lednici.
Než se nám rozpálí gril připravíme si zeleninový salát. Všechnu zeleninu si překrájíme na kousky, osolíme, opepříme, polijeme olivovým oleje, balzamikem a promícháme.
Kuřecí steaky klademe na rozpálený gril a grilujeme z každé strany zhruba 6 minut. Po ogrilování necháme chvíli odpočinout zhruba 2 minuty a můžeme podávat společně se zeleninovým salátem, pečivem, domácí majonézou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 818.61 kcal |
Protein: 37.56 g |
Sacharidy: 27.75 g |
z toho cukr: 23.48 g |
Tuk: 60.32 g |
z toho nas. MK: 12.11 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2729-grilovany-kureci-steak-v-javorovem-sirupu-se-zeleninovym-salatem