Vajíčková polévka
Rychle připravená polévka, ke které potřebujete jen pár ingrediencí. Pokud budete chystat pro děti, chvíli prošlehejte tyčovým mixérem.
Ingredience (6 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Nejprve si do misky připravte rozšlehaná vejce. Do konvičky vodu na zalití. Příprava je hodně rychlá, je vhodné mít vše při ruce.
- V hrnci rozehřejte sádlo a přidejte hrubou moukou. Dobře promíchejte a restujte, dokud mouka nebude růžová, světle hnědá.
- Rychle přidejte rozšlehaná vejce a míchejte. Jakmile se vejce mírně orestují zalijte vodou.
- Dobře promíchejte, přidejte masox, zeleninu, petrželku a vařte do změknutí zeleniny.
- V polévce si můžete ponechat větší vaječné kousky nebo trošku prošlehat tyčovým mixérem pro jemnější strukturu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 124.86 kcal |
Protein: 4.41 g |
Sacharidy: 6.54 g |
z toho cukr: 0.23 g |
Tuk: 8.84 g |
z toho nas. MK: 3.30 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2722-vajickova-polevka