Vajíčková polévka

Rychle připravená polévka, ke které potřebujete jen pár ingrediencí. Pokud budete chystat pro děti, chvíli prošlehejte tyčovým mixérem.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si do misky připravte rozšlehaná vejce. Do konvičky vodu na zalití. Příprava je hodně rychlá, je vhodné mít vše při ruce.
  2. V hrnci rozehřejte sádlo a přidejte hrubou moukou. Dobře promíchejte a restujte, dokud mouka nebude růžová, světle hnědá.
  3. Rychle přidejte rozšlehaná vejce a míchejte. Jakmile se vejce mírně orestují zalijte vodou.
  4. Dobře promíchejte, přidejte masox, zeleninu, petrželku a vařte do změknutí zeleniny.
  5. V polévce si můžete ponechat větší vaječné kousky nebo trošku prošlehat tyčovým mixérem pro jemnější strukturu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 124.86 kcal | Protein: 4.41 g | Sacharidy: 6.54 g | z toho cukr: 0.23 g | Tuk: 8.84 g | z toho nas. MK: 3.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2722-vajickova-polevka