Low carb pizza z cukety

Tato pizza je vhodná pro stravující se nízko sacharidově, a také pro bezlepkové strávníky. Klidně můžou vyzkoušet i hospodyňky, které mají na zahrádce plno cuket.

Ingredience (2 x porce)

Těsto

Na pizzu

Postup přípravy

  1. Cuketu si nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme odležet 10 minut. Poté z ní vymačkáme všechnu přebytečnou vodu.
  2. Vložíme do misky a přidáme nahrubo nastrouhanou goudu a vejce.
  3. Na plech si rozložíme pečící papír a z těsta vytvarujeme kulatou pizzu. Dáme péct do předehřáté trouby zhruba 200 stupňů 15 minut. Dokud nám těsto neudělá opečenou tuhou placku.
  4. Poté vyndáme z trouby, potřeme passatou, prolisovaným česnekem, posypeme oregánem a zdobíme uherákem, goudou, olivama a balkánským sýrem. Poté zapečeme v troubě asi 10 minut a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 499.27 kcal | Protein: 46.02 g | Sacharidy: 7.66 g | z toho cukr: 6.16 g | Tuk: 60.06 g | z toho nas. MK: 29.39 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2718-low-carb-pizza-z-cukety