Tato pizza je vhodná pro stravující se nízko sacharidově, a také pro bezlepkové strávníky. Klidně můžou vyzkoušet i hospodyňky, které mají na zahrádce plno cuket.
Ingredience (2 x porce)
Těsto
Na pizzu
Postup přípravy
Cuketu si nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme odležet 10 minut. Poté z ní vymačkáme všechnu přebytečnou vodu.
Vložíme do misky a přidáme nahrubo nastrouhanou goudu a vejce.
Na plech si rozložíme pečící papír a z těsta vytvarujeme kulatou pizzu. Dáme péct do předehřáté trouby zhruba 200 stupňů 15 minut. Dokud nám těsto neudělá opečenou tuhou placku.
Poté vyndáme z trouby, potřeme passatou, prolisovaným česnekem, posypeme oregánem a zdobíme uherákem, goudou, olivama a balkánským sýrem. Poté zapečeme v troubě asi 10 minut a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 499.27 kcal |
Protein: 46.02 g |
Sacharidy: 7.66 g |
z toho cukr: 6.16 g |
Tuk: 60.06 g |
z toho nas. MK: 29.39 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2718-low-carb-pizza-z-cukety