Rizoto ze zavařeného masa

Rizoto ze zavařeného masa patří mezi naše dovolenkové jídlo. Doma zavařené maso je ideální pro vaření v kempu. Příprava je snadná, rychlá a skvěle chutná.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Rýži si propláchneme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou v poměru na jeden hrnek rýže dáme dva hrnky vody. Podle našeho receptu na dva hrnky rýže dáme čtyři hrnky vody. Osolíme, přidáme olej a vaříme do změknutí.
  2. Do pánve si dáme nakrájenou cibuli na kostičky, přidáme vepřové maso na kousky i se sádlem a rosolem a restujeme.
  3. Po změknutí cibule vložíme na kousky nakrájená rajčata a vsypeme uvařenou rýži. Zamícháme, osolíme, opepříme a můžeme podávat se strouhaným sýrem a kyselou okurkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 812.46 kcal | Protein: 44.92 g | Sacharidy: 89.74 g | z toho cukr: 7.31 g | Tuk: 29.57 g | z toho nas. MK: 12.99 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2716-rizoto-ze-zavareneho-masa