Bramborový guláš se zeleninou

Na bramborový guláš má určitě každý z nás oblíbený recept. Někdo dává více brambor, někdo více buřtů a my u nás doma jsme k tomu všemu přidali zeleninu z vlastní zahrádky.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Do hrnce si dáme rozpustit sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Společně orestujeme.
  2. Mezitím si nakrájíme špekáčky a brambory na kostičky a vložíme do hrnce. Chvíli opékáme. Poté zaprášíme paprikou a zalijeme vývarem. Vaříme zhruba 10 minut.
  3. Poté do guláše přidáme nakrájená rajčata a nakrájenou cuketu. V hrnku si rozmícháme hladkou mouku s vodou a vlijeme do guláše. Všechno zamícháme a vaříme přibližně dalších 10 minut. Tak, aby se nám zelenina nerozvařila.
  4. Odstavíme z plotny, osolíme, opepříme, prolisujeme česnek a vsypeme v rukách rozmělněnou majoránku.
  5. Můžeme podávat s pečivem a chilli papričkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,168.79 kcal | Protein: 33.29 g | Sacharidy: 137.28 g | z toho cukr: 19.88 g | Tuk: 47.52 g | z toho nas. MK: 16.33 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2713-bramborovy-gulas-se-zeleninou