Šťavnatý holandský řízek, který si s chutí dáte s brambory, hranolky nebo bramborovou kaší jako hlavní chod, či po studenu jako svačinu na cesty. Není nikdy vysušený. Šup s ním do alobalu společně s kyselou okurkou a hurá s batohem na výlet.
Ingredience (3 x porce)
Trojobal
Na smažení
Postup přípravy
Do uzavíratelné mísy dáme mleté maso, smícháme s vejcem, kořením a prolisovaným česnekem. Zalijeme mlékem a promícháme.
Mísu uzavřeme a necháme v lednici do druhého dne. Celé mléko by mělo být v mase.
K hmotě přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a promícháme. Vytvoříme asi 1 cm vysoké placičky a obalujeme v trojobalu.
Smažíme ve větším množství oleje. Jednu stranu usmažíme zprudka, otočíme. Snížíme teplotu a velmi pomalu propékáme druhou stranu.
Podáváme s brambory nebo chlebem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 505.89 kcal |
Protein: 28.55 g |
Sacharidy: 7.87 g |
z toho cukr: 3.17 g |
Tuk: 39.99 g |
z toho nas. MK: 14.60 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2710-holandsky-rizek