Holandský řízek

Šťavnatý holandský řízek, který si s chutí dáte s brambory, hranolky nebo bramborovou kaší jako hlavní chod, či po studenu jako svačinu na cesty. Není nikdy vysušený. Šup s ním do alobalu společně s kyselou okurkou a hurá s batohem na výlet.

Ingredience (3 x porce)

Trojobal

Na smažení

Postup přípravy

  1. Do uzavíratelné mísy dáme mleté maso, smícháme s vejcem, kořením a prolisovaným česnekem. Zalijeme mlékem a promícháme.
  2. Mísu uzavřeme a necháme v lednici do druhého dne. Celé mléko by mělo být v mase.
  3. K hmotě přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a promícháme. Vytvoříme asi 1 cm vysoké placičky a obalujeme v trojobalu.
  4. Smažíme ve větším množství oleje. Jednu stranu usmažíme zprudka, otočíme. Snížíme teplotu a velmi pomalu propékáme druhou stranu.
  5. Podáváme s brambory nebo chlebem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 505.89 kcal | Protein: 28.55 g | Sacharidy: 7.87 g | z toho cukr: 3.17 g | Tuk: 39.99 g | z toho nas. MK: 14.60 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2710-holandsky-rizek