Panna cotta

Panna cotta je oblíbený italský dezert ze smetany a želatiny. Zkuste si ji připravit doma. Dozdobit ji můžete libovolným ovocem nebo ovocným přelivem podle fantazie.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Plátky želatiny dejte do studené vody a nechte nabobtnat.
  2. Z vanilkového lusku vyškrábněte semínka a spolu se smetanou, mlékem a cukrem dejte do hrnce. Přidejte také obě půlky vanilkového lusku.
  3. Pomalu zahřejte na nižší plamen, ale nevařte.
  4. Vypněte sporák, vyndejte půlky vanilkového lusku.
  5. Želatinu slijte a vyždímejte. Přidejte ke smetaně a míchejte, dokud se nerozpustí, dále ale už nevařte.
  6. Nalijte do formiček a nechte vychladnout. Poté nechte ještě minimálně 4 hodiny v lednici. Klidně ji můžete připravit den předem.
  7. Vyklopte na talířky, ozdobte ovocem dle fantazie.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 340.95 kcal | Protein: 4.73 g | Sacharidy: 19.63 g | z toho cukr: 19.66 g | Tuk: 28.06 g | z toho nas. MK: 17.73 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2708-panna-cotta