Panna cotta je oblíbený italský dezert ze smetany a želatiny. Zkuste si ji připravit doma. Dozdobit ji můžete libovolným ovocem nebo ovocným přelivem podle fantazie.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Plátky želatiny dejte do studené vody a nechte nabobtnat.
Z vanilkového lusku vyškrábněte semínka a spolu se smetanou, mlékem a cukrem dejte do hrnce. Přidejte také obě půlky vanilkového lusku.
Pomalu zahřejte na nižší plamen, ale nevařte.
Vypněte sporák, vyndejte půlky vanilkového lusku.
Želatinu slijte a vyždímejte. Přidejte ke smetaně a míchejte, dokud se nerozpustí, dále ale už nevařte.
Nalijte do formiček a nechte vychladnout. Poté nechte ještě minimálně 4 hodiny v lednici. Klidně ji můžete připravit den předem.
Vyklopte na talířky, ozdobte ovocem dle fantazie.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 340.95 kcal |
Protein: 4.73 g |
Sacharidy: 19.63 g |
z toho cukr: 19.66 g |
Tuk: 28.06 g |
z toho nas. MK: 17.73 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2708-panna-cotta